Hoe lichaamsbeweging je mentaal fit kan houden

Het is algemeen bekend dat lichaamsbeweging belangrijk is voor je lichamelijke conditie, maar wist je dat het ook cruciaal is voor je geestelijke conditie? Dat klopt – net zoals lichaamsbeweging je lichaam versterkt, versterkt het ook je geest. Lees verder voor meer informatie over hoe lichaamsbeweging u kan helpen mentaal fit te blijven.


De voordelen van lichaamsbeweging op de geestelijke gezondheid zijn groot en gevarieerd. Zo maakt lichaamsbeweging endorfine vrij, wat de stemming verbetert. Bovendien kan lichaamsbeweging stress, angst en depressie helpen verlichten. Het kan ook de slaapkwaliteit en de cognitieve functie verbeteren. Bovendien is aangetoond dat regelmatige lichaamsbeweging het risico op de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie vermindert.

Kortom, er zijn genoeg goede redenen om te zorgen voor voldoende lichaamsbeweging. Maar hoeveel is genoeg? Het Department of Health and Human Services beveelt aan dat volwassenen elke week ten minste 150 minuten matig intensieve aƫrobe activiteit, zoals stevig wandelen, moeten beoefenen. Maar zelfs een kleine hoeveelheid lichaamsbeweging kan voordelen hebben, dus aarzel niet om te beginnen als u nog niet regelmatig beweegt.

Conclusie


Het is duidelijk dat beweging belangrijk is voor zowel fysieke als mentale fitheid. Dus waar wacht je nog op? Sta op en beweeg vandaag nog! Je lichaam en je geest zullen je er dankbaar voor zijn.

Misschien vind je dit ook interessant